Pages

Tuesday, 3 October 2017

#EXPLORETRANSJAVA | JOGJAKARTA | GUMUK PASIR, BANTUL

GUMUK PASIR terletak tidak jauh dari PANTAI PRANGTRITIS. Kalau korg menghala ke pantai, korg boleh nampak bukit-bukit pasir yang luas terbentang di tepi jalan raya. Ktorg plan untuk singgah di sini sebab nak try sandboarding, nak pergi Ausie main dekat sana belum berkesempatan lagi kan. Jadi kita try je dekat JOGJAKARTA ni je


Malangnya, waktu ktorg ke sini lebih kurang pukul 12 tengah hari dan cuaca sangat panas okeh. Ktorg sampai sini timing macam tak berapa nak kena, kawasan ni pun macam lengang je. Jadi ktorg tak masuk sebab dua-dua tak sanggup nak berjemur panas. Jadi kita ambik gambar buaian yang famous tu dari jauh je lah ye





Bye GUMUK PASIR, next time lah

No comments:

Post a Comment