Pages

Thursday, 14 September 2017

#EXPLORETRANSJAVA | JOGJAKARTA - BANDUNG by TRAIN



Malam ini ktorg akan bertolak ke BANDUNG dengan menaiki kereta api dari STASIUN JOGJAKARTA yang terletak berhampiran JALAN MALIOBORO. Ktorg bergerak ke sini naik motor sebab, backpacks semua ktorg terus angkut sekali jalan sebab terus pulangkan motor


Sebelum masuk, pastikan korg check-in dulu dekat kiosk

Kalau korg nak beli tiket train, korg jugak boleh beli dekat mana-mana 7 ELEVEN yang terpilih. Kalau travel akhir tahun pulak, pastikan tiket dibeli lebih awal sebab sekolah dekat sini cuti panjang bila christmas. Ktorg pun terpaksa gerak lebih awal sebab semua tiket sold out, kalau ikutkan plan asal ktorg stay lagi lama dekat JOGJAKARTA dan hanya transit sehari di BANDUNG dan JAKARTA


Apa yang korg perlu tahu, KERETA API INDONESIA takda jenis sleeper train okeh!


Jadi, bertabahlah untuk duduk selama berjam-jam sehingga korg sampai ke destinasi. Ktorg memang tidur je sampai pagi sebab seharian ke sana sini memang tak sempat nak rehat. Kalau nak solat subuh, korg kena solat duduk sebab takda surau ye dalam kereta api. Tapi kalau nak breakfast boleh beli makanan dekat cafe



Ktorg beli nasi goreng untuk breakfast, ini je menu yang ada sebab lain semua dah habis. Korg pilih menu nanti diorg panaskan je dalam microwave dan siappp


Now, jom kita tengok view sepanjang perjalanan pulak okeh





see you in BANDUNGG



No comments:

Post a Comment