Pages

Tuesday, 5 September 2017

#EXPLORETRANSJAVA | BANDUNG

Yeah, ktorg safely arrived dekat BANDUNG ni setelah 8 jam perjalanan dengan menaiki kereta api dari YOGYAKARTA. Sebaik tiba, ktorg terus berjalan kaki menuju ke YOKOTEL HOTEL. Jarak antara train station ke hotel yang dekat kira-kira 10 minit sahaja menjadi pilihan utama untuk ktorg stay di sini selama 2 malam sebelum bertolak ke JAKARTA dan seterusnya pulang ke MAlAYSIA

Honestly, ktorg hanya mengahbiskan masa untuk berehat di BANDUNG memandangkan sudah beberapa kali ke sini. Sebelum trip #EXPLORETRANSJAVA ini juga, ktorg baru sahaja ke THAILAND bersama-sama keluarga 


So, malam tu ktorg ke CHIHAMPALAS WALK untuk makan malam bersama-sama dengan FAN dan BIM, kemudian jalan-jalan di kawasan sekitar. Actually, di sepanjang CHIHAMPALAS WALK atau CIWALK ini terdapat shoplot yang menjual pelbagai barangan. Apa yang menarik, setiap kedai mempunyai tarikan tersendiri dengan tema dan dekorasi yang pelbagai seperti marvel superheroes, tradisional dll


The next day, ktorg hanya ke PASAR BARU untuk membeli-belah apa yang patut dan makan-makan sahaja 



Then, ktorg try local foood dekat berdekatan dengan PASAR BARU, kalau bukan sebab pengaruh bebudak ni, ktorg tak berani nak singgah sangat dekat geri-gerai sebab takut lepas makan cirit-biritt. Tapi, alhamdulillah takda pape jadi tapi lepas balik makan tu memang ktorg terus balik telan herbatu sauda sebiji sorang siap-siap. Selain makanan, pastikan semua bekalan ubat yang asas tu dibawa bersama jugak okeh!

So, marilah sambung berehat dan packing semua barang sebab esok ktorg nak sambung perjalanan BANDUNG ke JAKARTA pulak, macam biasa ktorg pilih untuk naik kereta api jugak


No comments:

Post a Comment