Pages

Friday, 28 April 2017

AIRBNB JAKARTA | #EXPLORETRANSJAVA

Entry kali ni saje nak review #AirbnbJAKARTA yang org stay berdekatan dengan STATION GAMBIR. Ktorg sekadar transit semalam je di JAKARTA sebelum fly ke KUALA LUMPUR. Jadi sebab takda banyak pilihan sangat Airbnb yang available berdekatan dengan STATION GAMBIR, ktorg main belasah je ambik mana yang ada janji berdekatan 

Sebaik ktorg sampai dari BANDUNG, ktorg terus waze location tapi alamat yang host bagi tu macam tak wujud dalam map. Hmmm.. So, ktorg jalan je dekat sekitar kawasan tu dan try cari berpandukan lorong jalan, ktorg macam dah jalan jauh dan masuk hampir semua lorong yang ada tapi stil tak jumpa. Hahaha, challenging betul cari bilik kalu ni. Bila tanya orang yang ktorg jumpa sepanjang jalan kejap cakap lalu sana lalu sini lalu sana 




And finally, ktorg jumpa jugak AIRBnB tu just location dia yang macam tersorok sikit dekat dalam kawasan perumahan setinggan sikit, tapi dia bilik ktorg tu bukan la macam setinggan tu tau sebab host ktorg tu dah renovate kan ala hotel gitu tapi lokasi dia je dalam kawasan setinggan ni. Haa, boleh la merasa feeling duk setinggan dengar pepagi budak dah lari-lari menjerit and actually its quite happening okeh


Apa yang seronok bila stay dekat AIRBnB ni korg dapat macam-macam pengalaman dan boleh stay dekat bermacam jenis tempat jugak. Sesekali dapat merasa kelainan tapi kalau dah terkena pelik sikit tu pasrah je la and thanks JAKARTA for the new experience!

Dah, jom gerak pergi GAMBIR STATION


No comments:

Post a Comment