Pages

Friday, 13 January 2017

MAKANAN HALAL DI LOPBURI | #EXPLOREBANGKOK

Jika korg ke LOPBURI dan mencari makanan halal di sekitar pekan LOPBURI ini, terdapat dua restaurant makanan halal di LOPBURI yang korg boleh cuba. Kedua-dua restaurant ini terletak tidak jauh dari LOPBURI STATION


1. KEDAI MUSLIM HALAL FOOD

Bangunan ini terletak bertentangan dengan LOPBURI STATION dan korg hanya perlu menyeberang landasan keretapi untuk ke RESTAURANT MUSLIM HALAL FOOD ini.


Tapi ktorg tak makan dekat sini, so i tak boleh nak review makan dekat sini ye 




2. KEDAI KERUSI MERAH

Jika korg nak ke sini, korg hanya perlu menyeberang landasan kereta api dan belok ke kiri, jalan lurus ke kiri dalam 100 meter dan korang akan jumpa satu simpang tiga untuk masuk ke kawasan kampung, belok ke kanan dan teruskan berjalan sejauh 50 meter dan belok ke kiri, jalan lurus sahaja dan korg akan nampak sebuah kedai makan


Ktorg panggil kedai kerusi merah sebab tak tahu nama kedai, kerusi-kerusi merah tu boleh nampak dari jauh


Menu dekat kedai ni boleh tahan sedap dan murah, I siap menyesal tak tapau bawak balik BANGKOK


Harga nasi ayam ni RM4 tak silap, tapi sambal dia sedap okeh, maybe sebab ktorg semua memang tengah kebulur jugak


Ini pun sedap boleh tahan


dan ini pun sedap sedap


Actually diorg ada beberapa menu lagi, jadi kalau korg ke LOPBURI jangan lupa singgah makan dekat belakang LOPBURI STATION ni sebelum gerak balik ke BANGKOK







No comments:

Post a Comment