Pages

Friday, 2 September 2016

HOW TO GO TO DAMNEON SADUAK | CARA KE DAMNEON SADUAK | #KLBEIJINGOVERLAND


HOW TO GO TO DAMNEON SADUAK 

So, macam mana nak pergi ke DAMNEON SADUAK dari BANGKOK ?



VICTORY MONUMENT

Ktorg bergerak dengan menggunakan train dari ASOK STATION (BTS) ke VICTORY MONUMENT STATION (BTS) dengan ticket berharga 37 Baht seorang. Korg boleh je gerak dari mana-mana BTS station menuju ke station VICTORY MONUMENT ni

Apabila tiba di VICTORY MONUMENT STATION, keluar melalui EXIT di sebelah kanan (menghadap Victory Monument) untuk ke Mini Van Station, atau korg cari 7 Eleven sebab station mini van ni mcm tersorok sikit dalam lorong


Ktorg beli ticket dekat kaunter ni dan harga ticket mini van ke DAMNOEN SADUAK FLOATING MARKET pula ialah 90 BAHT sorang


Mini Van 



Ktorg bertolak ke DAMNOEN SADUAK FLOATING MARKET tepat pukul 9 pagi. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 2 jam. Ktorg berhenti sekejap  di R&R then meneruskan perjalanan ke MAEKLONG yang terkenal dengan railway market dan next station barulah DAMNEON SADUAK


welcome to DAMNEON SADUAK FLOATING MARKET

Apa yang korg perlu tahu ialah, mini van ini akan drop passenger di station mini van mereka dan bukannya di hadapan floating market, diorg akan pujuk korg untuk ambil pakej bot untuk ke floating market dengan alasan that's the only way nak pergi ke pasar. Pakej bot ni boleh mencecah harga sehingga 2000 Baht per bot

Actually floating market ni tak jauh pun dari station mini van ni just 1 KM. So, korg turun je dekat station ni then terus ke main road. Kalau rajin boleh jalan kaki ke floating market, kalau malas pulak boleh naik SONGTHAEW. Harga ticket SONGTHAEW ni dalam 8-10 Baht je, nanti dia drop kita right in front of the floating market



No comments:

Post a Comment