Pages

Friday, 18 April 2014

BANDUNG, TANGKUBAN PERAHU - PART II






Assalamualaikum
Hello People



Okeh.. Ceritanya cmni, tahun 2012 kita ada pegi jalan-jalan sikit tempat orang. Kita ada pegi tengok kawah gunung berapi, masuk hutan ‘snow white and huntsman’ then makan tengahari dalam hutan dengan tarzan and the gang!














KAWAH RATU


Okeh.. Inilah KAWAH RATU. The atmosphere here was surrounded by the sulfur and you might not like the smell of volcano.. Bau dia memang menusuk hidung jugak la.. So, alternative if x suka boleh tutup hidung, pakai mask ala-ala ninja turtle ke kan.. 




Our snowhite without her huntsman

Well..  If you love nature, then this place is worth 





So, whats for lunch?



Well, this is kampung daun.. Actually Kampun Daun ni ialah restaurant.. Lepas turun dari Kawah Ratu uolls boleh la singgah sini sebab semata nak dtg makan sini for makan mcm jauh jugak la. Driving from Bandung to Kampung Daun pun almost 1 hour plus sikit…

 Well, sampai je sini I fe'feling' like lunching in private forest.. 
Uolss tengok la environment diaaaa.. superbbbb! 
mother nature gitu






No wonder la nama tempat ni 'Kampung Daun' kan?  memang berdaun sana sini.
I simply love the ambiance here! Natural




Okeh.. kita makan ala japang sikit today. 
Welcomeee.. This is our hut with pillows inside siappp. Well, tengok la sitting arrangement ni, lovely sangat boleh golek-golek dulu sambil tunggu makanan sampai. Siap ada waterfall flowing lagi kt tepi tu. Okeh! Naiss


So, whats for lunch?





Lastly, food disini okeh la..
TET
Hahaha


No comments:

Post a Comment