Pages

Friday, 23 August 2013

ALBUM PERKAHWINAN

Assalamualaikum 
Hye people

Bila cakap bab album kahwin mesti kita tetiba terfikir album apa nak pilih ye? Bermula la seribuseratussatu persoalan bermain di minda bride&groom-to-be ni. Actually album ni ada bapa jenis ? Pages pulak macam mana ye? Ohh.. Mana satu nak pilih ni?
No worries okeh! Baca entry ni sampai habis. Hopefully, those yang tengah bergoogle dan beryahoo sampai bergolek-golek tu, I'Allah korg boleh dapat sikit sebanyak idea album perkahwinan.



1. Sticky Album

Sticky album ni paling banyak dan senang nak jumpa.. korg pun boleh beli sendiri album ni... Ada banyak jenis and different colours utk korg pilih.. Then, korg hanya perlu print photos pastu tampal laju-laju je dekat pages album ni sebab album ni self-adhesive. If korg suka yang pocket which is tinggal masukan dalam pocket tu up to korg la. Taste masing-masing katakan. Okeh, dah lekat semua then.. Taraaaa.. Siap dah pun album kahwin korg. Memang jimat habis la kalo buat sendiri cmni. Just tinggal rajin dan malas je untuk siapkan. If agak-agak malas jugak nak buat sendiri, amik je pakej! Habis cerita.. 




Tips:  Pilih black background utk korg punya sticky album supaya nampak lebih menyerlah gitu. #photoihsangoogle
       





2. Storybook / Custom

Now, kita story berry pasal custom album or storybook ni pulak ye. Custom album biasanya mengandungi selected and edited photos yang telah diprintkan di atas kertas yang tebal.. Ketebalan dan kelasakkan kertas ni memang xdapat dinafikan dan terbuktilah tebalnya sebab korg memang xboleh lipat kertas ini ok.. Ohh, editing ye? Editing pulak depend on photographer yang korg hire lah.. Mehmeh.. Mintak la sample dengan photographer so boleh la tengok sample editting ngam ke x dengan taste korg! 











3. Phootobook



The third album is photobook. Bagi i photobook ni xda la banyak beza sangat dengan custom album. Perbezaan ketara photobook dan custom album ialah dari aspek ketebalan setiap page. Photobook mempunyai page yang lebih nipis dan ringan. Pages dia sure boleh dilipat seberapa banyak lipatan yang korg nak okeh. So, album ni xda la selasak custom album.. Btw, if korg nak tahu lebih details about  photobook ni lagi senang buka je website PHOTOBOOKMALAYSIA ada macam-macam jenis phtobook yang korg boleh pilih siap pricing list skali or korg boleh visit entry ni jugakkk for more samples #PHOTOBOOK




Korg dah tengok harga kan? kan? So.. Jangan la waswas kenapa pakej photography ada mahal dan murah tersendiri...  Buat pilihan dengan bijaks!


For more photos, boleh check entry   KAMALIAH + FAIRUZ  and   HSPWP










No comments:

Post a Comment